Welcome we're Frozen » Coole recepten voor dessert of voor gembersap

Green Lizzard

Moktail met gembersap.

Ingredienten:

  • 1 komkommer geschild, zaadlijst verwijderd, in blokjes
  • 90 ml limoensap
  • blaadjes van 1 bos munt
  • 1 theelepel rietsuiker
  • 1 liter bruisend water

Garnering:

  • crushed ijs
  • schil van de komkommer
  • 1 limoen in plakjes
  • 6 kleine takjes munt

  • Vijzel de Ingredienten met een cocktailstamper tot de komkommer fijn is en de suiker opgelost.
  • Verdeel de komkommer over de glazen. Doe hetzelfde met het limoensap, de munt en de rietsuiker.
  • Vul de glazen tot de rand met crushed ijs en giet hierop het bruiswater. Maak de mocktail af met komkommerlinten, plakjes limoen een takje munt.

Deze heerlijke smoothie bestaat uit kokosmelk, limoensap, spinazie en onze pure gembersap! Even in de blender en je kunt genieten van deze gezonde smoothie! 🍹🍀

 

 

 

 

 

 

Ook heerlijk in de thee, kies een thee naar smaak en voeg 20 ml gembersap toe en voeg er naar smaak munt, citroen of sinaasappel en honing toe....Boost je ochtend...

 

 

 

 

 

 

SCROPPINO

 

Ingrediënten voor 4 personen
240 ml Prosecco
120 ml wodka ( neem een wodka zonder toegevoegde smaak!)

Zo maak je het:

De wodka zo koud mogelijk voor gebruik en de prosecco normaal gekoeld.
Blend alles in de blender of roer met de garde tot een romige massa.

Giet de scroppino in champagneglazen.

Serveer de scroppino meteen!

Wil je een suikerrandje? doop de rand van de glazen in wat citroensap en daarna in de suiker.

 

BESTEL TIJDIG! voor 20 december 18:00 uur! 

 

Limoncello Spoom

80 ml spumanti, of champagne of mousserende wijn

10 ml limoncello

1 bol citroensorbetijs

Decoreer het glas met een wit suikerrandje

Frambozen Spoom

90 ml roséchampagne
1 bol frambozensorbetijs
1 verse framboos

Doe het ijs in een champagneglas en vul voorzichtig aan met de champagne. 

Decoreer de rand van het glas met een roze suikerrandje

Mango Spoom

15 ml Cointreau, Grand Marnier of Triple Sec
Mousserende witte wijn
1 bol mangosorbetijs
Partje verse mango

Doe de sinaasappellikeur in een glas en schep het ijs erin. Vul voorzichtig aan met de wijn en garneer met een partje mango op de rand van het glas.

 

Citroen, framboos of mangosortbetijs is  bij ons te bestellen. Je gebruikt in 1 scroppino al gauw ongeveer 2/3 bollen per champagne flut .

Bestel Tijdig VOOR 20 december!!!

 

Kerst scroppino

INGREDIËNTEN

  • Yoghurt ijs 3 eetlepels
  • Vodka 15 ml
  • Prosecco 30 ml
  • Aardbeien likeur of grenadine 7,5 ml
  • Aalbesjes

INSTRUCTIES

  1. Begin met een klein rood laagje in je glas. Dit doe je door een kleine scheut aardbeien likeur of grenadine uit te schenken in het glas.
  2. In een blender maak je een scroppino
  3. Gebruik hiervoor 3 eetlepels yoghurt ijs
  4. Voeg 30 ml prosecco toe
  5. En 15 ml vodka
  6. Blenden tot het 1 vloeibaar geheel is
  7. Schenk de Scroppino voorzichtig uit in het glas. Met de langelepel zorg je dat de rode kleur en de witte kleur gescheiden blijven in het cocktailglas
  8. Garneren met aalbesjes en een groen detail zoals Creste of een klein muntblaadje
  9. Bij het opdienen even benadrukken dat je gasten de cocktail NIET roeren. Zou zonde zijn van al je moeite 

Laca Cake

Zet alles klaar, de bordjes het ijs, slagroom, saus en eventueel starcrunch.

Haal de cake uit de vriezer leg hem op een bordje en zet hem in de magnetron voor 60 sec. op medium high.

Voeg daarna de saus, ijs en eventueel slagroom toe... eet smakelijk.

Lekker met frambozencoulis of met chocoladesaus

 

IJSMACARONS

Maak eerst uw keuze uit een van onze ijsmacarons: mango/passie, framboos, chocolade of bosvruchten.

Haal de macaron uit de vriezer en snijd hem met een warm mes doormidden, leg de macaron delen als een omgekeerde V op het bord met slagroom op de punt daarna decoreer je het bord met een saus naar keuze en eventueel kun je een takje munt erbij leggen

Tip! maak zelf je eigen vruchten coulis bijvoorbeeld met frambozen. Koop deze bevroren doe ze in een pannetje met wat water en suiker eventueel ook vanillesuiker. Breng aan de kook en laat dit daarna rustig op laag vuur inkoken. Als het klaar is door een zeef drukken.Laat het afkoelen en smullen maar...

 

Geflambeerde Kersen

Ouderwets lekker.

Koop de kersen, in glas of blik. Doe de kersen in een pannetje maar houdt wat van de sap achter. Verwarm de kersen en doe bij het achtergehouden sap ongeveer 2 theelepels maizena. Wanneer dit geroerd is voeg je het bij de kersen in de pan. Als het mooi gebonden is haal je de kersen van het vuur.

Doe de kersen in een vuurvast schaal. Schenk de kersenlikorette met wat wodka in een soeplepel/pannetje en verwarm deze boven het vuur, is het warm dan steek je het aan met een lucifer en laat je de brandende drank in de kom lopen. Zet de brandende kom op tafel....uitserveren.

Kijk uit met het aansteken van de drank.