Welcome we're Frozen » Coole recepten voor dessert of voor gembersap

Baileys Paascoktail
Ingrediënten voor 1

Chocolade paasei medium of large
50ml Baileys Original Irish Cream
50ml koude espresso
3 bolletjes vanille-ijs
125ml halfvolle melk
Chocoladesaus (en eventueel ook chocolade ganache)
Opgeklopte slagroom
Hagelslag van witte en pure chocolade
Bereidingswijze
1. Maak de espresso en laat het 2 uur afkoelen in de koelkast
2. Haal de chocoladesaus of ganache langs de rand van een pot of groot glas en dompel het in de paashagelslag mix
3. Doe 3 ijsbolletjes, 50ml Baileys, 50ml koude espresso en 125ml halfvolle melk in de blender en meng dit tot een
glad mengsel
4. Giet het mengsel in het ei, optioneel voeg een bolletje ijs toe en top af met een mooie toef slagroom
5. decoreer met paashagel of paaschocolade en of eitjes

Advocaat Paascoktail

Ingrediënten voor 2 stuks

  • Chocolade paasei medium of large
  • 3 bollen vanille-ijs
  • 900ml volle melk
  • 7 soeplepels  Advocaat
  • 100 gram fondant chocolade en 50 gram witte chocolade
  • Witte chocoladeschilfers en chocolade crisppearls
  • Opgeklopte slagroom (spuitbus)
  • paashagel
  • chocolade eitje en of paaschocolade

Zo maak je het:

Smelt de fondant chocolade en de bestrijk de bovenste rand van de jar met de chocolade aan de buitenkant. Strooi over de chocolade de witte chocoladeschilfers.
Smelt de witte chocolade en doe deze in een blender, samen met het vanille-ijs, de melk en 6 lepels Advokaat. Giet de milkshake in het glas tot 1 cm onder de rand.
Neem de slagroom en spuit van in de jar naar omhoog en bouw een mooi torentje. 

Decoreer met de paaschocolade, eitjes en paashagel.

SCROPPINO

 

Ingrediënten voor 4 personen

8 bollen citroenijs 
240 ml Prosecco
120 ml wodka ( neem een wodka zonder toegevoegde smaak!)

Zo maak je het:

De wodka zo koud mogelijk voor gebruik en de prosecco normaal gekoeld.
Blend alles in de blender of roer met de garde tot een romige massa.

Giet de scroppino in champagneglazen.

Serveer de scroppino meteen!

Wil je een suikerrandje? doop de rand van de glazen in wat citroensap en daarna in de suiker.

 

Chocolade fondue Baileys

Ingrediënten:

150ml melk 200g pure chocolade, in stukjes gebroken 50g boter 150ml Baileys Original Irish Cream 100ml dubbele room 1 theelepel vanillearoma

Hoe maak je het

1.Doe de melk, chocolade en boter in de sauspan of fonduepan en laat het geheel langzaam op een laag pitje smelten. Af en toe roeren. 2.Zodra de chocolade is gesmolten, neem je de pan van het vuur en roer je de Baileys, de dubbele room en het vanillearoma erdoor. 3.Zet de pan terug op het fornuis en warm de inhoud opnieuw op. 4.Laat de pan vijf minuten op een laag pitje staan, roer het mengsel regelmatig en laat het niet te veel bubbelen. 5.Zet de pan onmiddellijk op een hittebestendige onderlegger (of op een fonduestandaard) in het midden van de tafel samen met de schaal met lekkers...

Laca Cake

Zet alles klaar, de bordjes het ijs, slagroom, saus en eventueel starcrunch.

Haal de cake uit de vriezer leg hem op een bordje en zet hem in de magnetron voor 60 sec. op medium high.

Voeg daarna de saus, ijs en eventueel slagroom toe... eet smakelijk.

Lekker met frambozencoulis of met chocoladesaus

 

IJSMACARONS

Maak eerst uw keuze uit een van onze ijsmacarons: mango/passie, framboos, chocolade of bosvruchten.

Haal de macaron uit de vriezer en snijd hem met een warm mes doormidden, leg de macaron delen als een omgekeerde V op het bord met slagroom op de punt daarna decoreer je het bord met een saus naar keuze en eventueel kun je een takje munt erbij leggen

Tip! maak zelf je eigen vruchten coulis bijvoorbeeld met frambozen. Koop deze bevroren doe ze in een pannetje met wat water en suiker eventueel ook vanillesuiker. Breng aan de kook en laat dit daarna rustig op laag vuur inkoken. Als het klaar is door een zeef drukken.Laat het afkoelen en smullen maar...

 

Geflambeerde Kersen

Ouderwets lekker.

Koop de kersen, in glas of blik. Doe de kersen in een pannetje maar houdt wat van de sap achter. Verwarm de kersen en doe bij het achtergehouden sap ongeveer 2 theelepels maizena. Wanneer dit geroerd is voeg je het bij de kersen in de pan. Als het mooi gebonden is haal je de kersen van het vuur.

Doe de kersen in een vuurvast schaal. Schenk de kersenlikorette met wat wodka in een soeplepel/pannetje en verwarm deze boven het vuur, is het warm dan steek je het aan met een lucifer en laat je de brandende drank in de kom lopen. Zet de brandende kom op tafel....uitserveren.

Kijk uit met het aansteken van de drank.